Bolesti srčanih zalistaka

5,000.00 RSD

Autori su pripremili opsežan pregled sadašnjeg znanja o bolestima srčanih zalistaka. Ovo je sigurno najbolji pregled o patoanatomiji, fiziologiji, simptomatologiji, dijagnostici i terapiji valvularnih oboljenja koji je nastao saradnjom kardiologa i kardiokirurga.
Knjiga predstavlja obaveznu lektiru ne samo za kardiologe i kardiokirurge, specijalizante i one već dokazana u praksi, nego i za lekare opšte prakse koji su sve češće suočeni s novodijagnostifikovanim valvularnim oboljenjima, kao i s pacijentima koji su već bili podvrgnuti hirurškim zahvatima. Niz poglavlja o urođenim i stečenim valvularnim oboljenjima, s detaljnim analizama, dijagnostikom i terapeutskim mogućnostima pruža najbolji pregled današnjeg znanja na tom području. Naročito se mora istaknuti niz izvrsnih poglavlja o modernoj ehokardiografskoj dijagnostici kao i analiza hirurških indikacija kod raznih valvularnih grešaka, kao na primer indikacija kod asimptomatske aortne stenoze i mitralne insuficijencije.
Ova knjiga donosi i pregled novijeg razvoja na području valvularnih oboljenja, transkateterske implantacije aortne valvule, resinhronizacijske terapije kod mitralne insuficijencije i novih metoda lečenja mitralne insuficijencije, kao i važne informacije o valvularnim oboljenjima u trudnoći i kod sportista.
Ova se publikacija može preporučiti svim lekarma koji se nađu suočeni s valvularnim oboljenjima i predstavlja vrlo dobar uvod u to područje za studente medicine i za druge zdravstvene radnike.

Opis

Autor: Jure Mirat, Vedran Ćorić i saradnici

Izdavač: Globus, Zagreb

Godina izdanja: 2011

Broj stranica: 359

Povez: tvrdi

Format: 215 x 275 mm