Elementi strojeva

Elementi strojeva nezaobilazan su priručnik odnosno udžbenik za studij strojarstva, ponajprije na Fakultetu strojarstva i Brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, te višim i visokim školama -odnosno veleučilištima.

Treće izmijenjeno i dopunjeno hrvatsko izdanje osuvremenjeno je i prošireno. Tako su, primjerice, s postojećim normama usklađena poglavlja proračuna zavarenih spojeva (dr. se. Z. Herold), proračun steznih spojeva (dr. se290. M. Kostelac) te planetarnih prijenosnika (dr. se. M. Opalić). Knjiga je i u tehničkom smislu priređena na znatno višoj razini nego prethodna izdanja. Ovo izdanje priredio je dr. se. Milan Opalić, red. prof. Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

U knjizi su jednostavno i sažeto teoretski, uz obilje praktičnih podataka, objašnjeni elementi strojeva: nerastavaljivi spojevi; rastavljivi spojevi; opruge; osovine i vratila; ležaji; brtvljenje ležaja i vratila; spojke; remenski i lančani prijenosnici; zupčani prijenosnici; planetarni prijenosnici; tarni prijenosnici; kočnice; brtve; cijevni vodovi i zaporna tijela.

Izdavač:Golden marketing – Tehnička knjiga

Kategorija:

Opis

Autori:  Karl-Heinz Decker