GEOGRAFIJA 5 – UDŽBENIK | Novi logos

1,150.00 RSD

Dragi učenici petog razreda,

Od ove školske godine počinjete izučavanje nekoliko novih predmeta, a jedan od njih je i Geografija. Određena geografska znanja već ste stekli u nižim razredima, uglavnom iz predmeta Svet oko nas, Priroda i društvo i Čuvari prirode. Kroz nastavu Geografije ta znanja ćete znatno proširiti i obogatiti.

Novi predmet pomoći će vam da bolje upoznate planetu na kojoj živimo i shvatite mnoge važne i interesantne pojave i procese koji se na njoj dešavaju. U petom razredu prvo ćete upoznati vasionu – ogromni prostor kroz koji se kreću Zemlja, Mesec, Sunce i ostala nebeska tela. Zatim ćete izučavati osnovne prirodne procese koji se odvijaju na površini, iznad i ispod površine naše planete: u zemljištu, stenama i vodi, vazduhu. Naučićete zašto se smenjuju dan i noć, kako nastaju vulkani, zemljotresi i planine, zašto pada kiša i duvaju vetrovi, gde žive slonovi i pingvini, i mnoge druge zanimljivosti u vezi sa Zemljom. Učićete i o tome kako čovek ugrožava našu planetu i zašto treba da je čuvamo i štitimo.

Geografska znanja su svuda oko nas i njih ćete sticati i iz knjiga i enciklopedija, sa interneta, televizije i direktno u prirodi. Posmatrajte svet oko sebe i o svim pojavama koje su vam zanimljive diskutujte sa nastavnikom/-com i drugarima. Časovi geografije su čudesna avantura i putovanje kroz prostor, na kome će se tajne naše planete otkrivati pred vašim očima.

Započnimo našu avanturu!

Autor

Šifra proizvoda: 9050 Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

Autor
Marko Joksimović