Računarstvo i informatika 2 – udžbenik za drugi razred gimnazije NOVO IZDANJE | Klett

1,150.00 RSD

Rukopis udžbenika Informatika 2 za drugi razred gimnazije u potpunosti je usklađen sa Nastavnim planom i programom za nastavni predmet Informatika za drugi razred gimnazije. Teme pokrivene sadržajem udžbenika su u potpunosti usklađene sa aktuelnim znanjima informatike i računarstva. Na kraju svake nastavne teme dat je rezime koji doprinosi boljoj sistematizaciji gradiva. Takođe, svaku nastavnu temu prate odgovarajuća pitanja i zadaci koji podstiču učenika na razmišljanje o obrađenim nastavnim sadržajima.

U prvom poglavlju udžbenika predstavljeni su programi za tabelarna izračunavanja. Drugo poglavlje udžbenika posvećeno je računarskoj grafici. Treće poglavlje udžbenika bavi se analizom multimedija, pre svega zvuka i video-zapisa. Četvrto poglavlje udžbenika posvećeno je naprednijem korišćenju interneta.

Pojedina pitanja i zadaci su tako osmišljeni da podstiču razmišljanje kod učenika. Postoji i odeljak sa spoljnim referencama i odeljak Ko želi da zna više? koji podstiču istraživački duh kod učenika. Izbor i količina informacija su prilagođeni razvojnim mogućnostima, saznajnim sposobnostima i predznanju učenika. Udžbenik ukazuje na veze među pojmovima u okviru sadržaja računarstva i informatike i drugih premeta (pre svega matematike i fizike). Sadržaj udžbenika je takav da podstiče na praktičnu primenu stečenog znanja na računaru, kako na času, tako i u svakodnevnom životu.

Nema na zalihama

Opis

Autori: Filip Marić, Dragan Mašulović