Istorija 7, udžbenik za sedmi razred | Klet

1,210.00 RSD

Udžbeniik Istorija 7 je udžbenik koji vas vodi kroz istoriju poznog veka, upoznaje vas sa naučnim otkrićima i promenama u političkim odnosima, društvu i kulturi koje su otvorile vrata savremenom dobu u kom živimo.

Udžbenik se sastoji iz četiri teme: 1. Evropa, svet, sprska džava i narod na početku industrijskog doba (do sredine XIX veka); 2. Evropa, svet, sprska džava i narod u drugoj polovini XIX veka; 3. Evropa, svet, sprska džava i narod na početku XX veka i 4. Prvi svetski rat – Veliki rat.

PRELISTAJTE UDŽBENIK

Udžbenik je blizak učenicima jer je vizuelno atraktivan i moderan, korespondira sa vremenom i svetom u kom živimo. Svaka tema podeljena je na nastavne jedinice/lekcije. Rasterećen osnovni tekst olakšava razumevanje i podstiče samostalan rad. Kritičko razmišljanje i izgradnja stavova i vrednosti podstaknuti su kroz izuzetno bogatu didaktičku aparaturu i zanimljive odlomke iz istorijskih izvora. Savladavanje i sistematizacija gradiva podržani su funkcionalnim ilustracijama, tabelarnim i shematskim prikazima.

Istraživački zadaci i zadaci kojima se insistira na vezi između prošlosti i sadašnjosti predstavljeni su po različitim nivoima, motivišu učenike, ali i omogućavaju samovrednovanje.

ODOBRENO IZDANJE od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Šifra proizvoda: 7133 Kategorije: , , Oznake: , , ,

Opis

Autori:Radomir J. Popović, Emina Živković, Ljiljana Nedović, Aleksandar Todosijević, Sanja Petrović Todosijević