Klinička parodontologija i dentalna implantologija, IV izdanje

8,000.00 RSD

Jedan od najvećih i najpoznatijih svetskih autoriteta savremene parodontologije, prof. Jan Lindhe, uz saradnju tima od 50 stručnjaka širom sveta (Švajcarska, Njemačka, SAD, Velika Britanije, Italije, Švedske). Ova knjiga je službeni udžbenik u većini evropskih i svetskih univerzitetskih parodontoloških klinika. Sadrži 45 poglavlja na 1072 stranice, 2000 ilustracija od kojih je preko 1500 u boji. Namenjen je ponajviše stomatolozima praktičarima, apsolventima i postdiplomskim studentima, naučnicima, univerzitetskim profesorima, specijalistima parodontologije i implantolozima, svima koji se bave dentalnom higijenom. 

“Djelo je besprijekorno dokumentirano kliničkim primjerima, šematskim prikazima, crtežima i fotografijama histološke građe i ultrastrukture svih dijelova parodonta, počevši od desni, paradontalnog ligamenta, cementa, alveolarne kosti do opskrbe krvlju, limfom i živcima, da bi na kraju bilo začinjeno opsežnom i vrlo dobro izabranom literaturom. Knjiga zaslužuje pozornost svakog stomatologa, luksuzno je opremljena i svakako će obogatiti hrvatsku stomatološku literaturu.”

prof. dr. sc. Goran Knežević, predstojnik Zavoda za oralnu kirurgiju KB Dubrava

“Knjiga Klinička paradontologija i dentalna implantologija prof. Jana Lindhea i saradnika smatra se najboljim udžbenikom na tom području u svetskim stručnim krugovima. Slike i grafikoni su odlični kvalitetom, pa bi ta paradontološka biblija morala biti na policama svih paradontologa, stomatologa i dentalnih higijeničara.”

prof. dr. sc. Uroš Skalerič, izvanredni član SAZU, Univerza v Ljubljani

Opis

Autor: Jan Lindhe i saradnici

Izdavač: Globus,  Zagreb

Godina izdanja: 2004

Broj stranica: 1072

Povez: tvrdi

Format: 210×295 mm