Klasični jezik arhitekture

2,400.00 RSD

Iz predgovora:

U ovoj sam knjizi sabrao niz od šest predavanja emitiranih na BBC-u 1963. godine, koja se ovdje pojavljuju u gotovo neizmjenjenom obliku. Ne osjećam potrebu da se zbog toga ispričavam, zato što je užitak s kojim sam radio te emisije za mene neodvojiv od uživanja u njihovom predmetu koji želim prenijeti svojim čita teljima. Izbacivanjem govornog radiofonskog idioma knjiga bi veoma mnogo izgubila.

Nešto sam ipak morao preraditi. U emisijama i u prvom izdanju knjige jezik klasike nekako se nedorečeno pretapa u jezik Modernog pokreta. Mišljenja o tom pokretu, o njegovoj naravi i načelima, pa i o cijelom razvojnom procesu moderne arhitekture, u novije su se vrijeme korjenito izmijenila, pa sam u skladu s tom promjenom u posljednjem poglavlju dopisao nekoliko stavaka.

BBC je prvobitnu seriju emisija popratio ilustriranom knjižicom. Sve ilustracije koje su se nalazile u knjižici reproducirane su u ovoj knjizi, a njima sam pridodao još gotovo šezdeset novih, u nadi da ću tako pojačati dojam slojevitosti, raznolikosti i bogatstva svoje teme.

Opis

Autor: Džon Samerson
Izdavač: Golden marketing – Tehnička knjiga , Zagreb
Godina izdavanja: 1998
Broj stranica: 172
Povez: tvrdi