Muzička kultura 2, prirodno-matematički smer | Novi Logos

990.00 RSD

Gradivo u udžbeniku predstavljeno je uz veliki broj zanimljivosti i ilustracija radi lakšeg i efikasnijeg usvajanja gradiva. Duplerice na početku svakog poglavlja, raznovrsne aparature i sistematizacija na kraju svaku teme olakšavaju utvrđivanje gradiva.

Udžbenik prati veliki broj numera i odlomaka koje su nastavnim planom preporučene za slušanje. Cilj je da ih učenici, uz vašu pomoć ili samostalno, potraže i poslušaju na interenetu. Kao prilog, na kraju udžbenika nalaze se bogati rečnici pojmova, literatura i spisak preporučenih sajtova domaćih i stranih muzičkih institucija.

Ovo izdanje na detaljan, postupan i logičan način obrađuje gradivo muzičke kulture. Osnovni tekst dopunjavaju raznovrsne rubrike poput Saznaj više, Zanimljivo, Podseti se, koje učenje čine jednostavnijim, dok bogat izbor predloženih kompozicija za slušanje približava učenicima svet muzike.

Gradivo predviđeno propisanim Planom nastave i učenja je predstavljeno kroz istorijske, sociološke i kulturološke teme. Udžbenik je u korelaciji sa drugim predmetima, pre svega sa likovnom kulturom i istorijom. Veliki broj zanimljivosti i pažljivo biranih ilustracija olakšava usvajanje gradiva i učenicima približava muzičke epohe i nepoznate muzičke pojmove

Nema na zalihama

Opis

Autor
Aleksandra Paladin