Muzička kultura 5r. udžbenik | Novi logos

850.00 RSD

MUZIČKA KULTURA 5 – UDŽBENIK
Udžbenik sadrži tri CD-a.

Poštovani učenici,

Dobro došli u svet muzike!

Muzika je svuda oko nas. Pevamo, sviramo, slušamo, uočavamo šta sve čini muziku i sa lakoćom otkrivamo u kojim je sve prilikama muzika uobičajeni deo života svakog čoveka.

Muzička kultura u petom razredu pomoći će vam da naučite osnovne elemente muzičkog pisma, da prepoznate šta je ritam, a šta melodija. Savladaćete prve muzičke lestvice
i naučićete da svirate i pevate po notnom zapisu. Proučavanje muzičke istorije odvešće vas u istraživanje najstarijih epoha – praistorije i antike. Saznaćete kakva je bila uloga muzike u tim periodima i kako su nastajali prvi instrumenti. Ove godine upoznaćete se i sa udaračkim instrumentima i upoznati šta je Orfov instrumentarijum.

Na tri kompakt diska koji prate udžbenik nalaze se brojni primeri pesama i kompozicija, tako da ćete biti u prilici da muziku upoznajete i slušanjem.

Nadamo se da će vam sadržaji iz ovog udžbenika pomoći da na što lakši i interesantniji način stičete nova znanja iz sveta muzičke umetnosti i postignete željene rezultate iz ovog nastavnog predmeta!

Autorke

Šifra proizvoda: 9053 Kategorije: , , Oznake: , , ,

Opis

Autori

Dr Aleksandra Paladin
Mr Dragana Mihajlović-Bokan