Psihologija, udžbenik za drugi razred gimnazije | Novi Logos

1,150.00 RSD

Psihologija za drugi razred gimnazije je savremen udžbenik prilagođen srednjoškolskom uzrastu, podstiče kritičko mišljenje učenika i njihovo aktivno učešće u radu. Ovo izdanje na interaktivan način prati novi Plan nastave i učenja.

Raznovrsnim izborom tekstova podstiče na uspostavljanje veze sa drugim naukama, svakodnevnim životom i neposrednim iskustvom učenika. Promišljena didaktička aparatura inspirativna je i za rad na času i za samostalan i grupni rad učenika.

Poglavlja su jasno strukturirana, a rezime na kraju svakog od njih dodatno olakšava sagledavanje celine i podseća na važne pojmove. Pitanja i zadaci za samostalni i grupni rad u različitim formama se provlače kroz tekst i tako drže i usmeravaju pažnju učenika, inspirišu ih da primene stečeno znanje u tumačenju pojava iz svakodnevnog života i otvore diskusiju na određenu temu.

Fotografije, ilustracije, grafikoni, šeme, tabele pomažu učenicima da sistematizuju znanje.
Mnoštvo podsticajnih tekstova i dodatnih sadržaja motivisaće učenike i zainteresovati ih za psihologiju.
Dovoljno je dodatnih materijala i smernica za istraživanje za sve učenike koji će prepoznati psihologiju kao nauku o kojoj bi želeli da prodube svoja znanja.
Preporuke video-materijala, animacija, filmova i knjiga otvaraju nove mogućnosti u učenju i usvajanju novih znanja.

Nema na zalihama

Opis

Udžbenik odgovara zahtevima savremene nastave, pri čemu se razvija kritičko i stvaralačko mišljenje i podstiče se samostalan istraživački rad.

Autori:
Biljana Milojević Apostolović,
Nevenka Jovanović