Psihologija, udžbenik za drugi razred gimnazije | Klett

1,090.00 RSD

Udžbenik psihologije je savremeno koncipiran udžbenik, usklađen sa Nastavnim planom i programom, opštim ishodima i standardima obrazovanja i vaspitanja. Osnovni tekst je dopunjen raznovrsnim zanimljivim nalozima i aparaturama, što podstiče interesovanje učenika za psihologiju.

Udžbenik je interaktivan, upućuje učenika na razne vrste aktivnosti i razvija veštine za efikasno učenje putem niza modela, saveta i primera. Bogatstvo šema i tabela pomaže u savladavanju i sistematizaciji gradiva. Učenje se odvija na aktivan način, jer se podsticajni zadaci postavljaju tokom same lekcije, a ne samo na njenom kraju.

Na nivou lekcije, zastupljeni su očekivani ishodidefinicije osnovnih pojmova, nalozi za aktivan pristup u učenju koji podrazumeva kritičko i kreativno mišljenje, povezivanje sa prethodno naučenim i uvežbavanje.

Uvedeni su nalozi kojima se učenici upućuju da naučeno provere i primene u sopstvenom iskustvu, a ako su više zainteresovani, da prošire svoja znanja uz pomoć dodatne literature, preporučenih filmova i internet adresa.

Udžbenik sadrži:

  • 51 tabelu
  • 50 šema
  • 32 mape pojmova
  • 276 naloga i zadataka

Nema na zalihama

Opis

Autori:Dragana Đurić, Ivana Bojović