Srpski jezik 2, gramatika za drugi razred gimnazije i srednjih stručnih škola | Klet

1,050.00 RSD

STARO IZDANJE

Kao i za prethodnu godinu, ovaj udžbenik je usklađen sa Programom srpskog jezika i književnosti, koji je u inoviranom obliku usvojen 2011.

Vrhunska grafičko-likovna i tehnička opremljenost u funkciji su što bolje percepcije i usvajanja gradiva. Odabrani primeri i citati iz literature podsticajni su za razvoj interesovanja, a doprinose i podizanju jezičke kulture učenika.

U odeljku Pazi! Autorka je skrenula učenicima pažnju na česte nedoumice pri pisanju, motivišući ih da uoče i izbegnu tipične greške, te neguju kulturu izražavanja. Rubrika Zanimljivosti prati svaku nastavnu jedinicu, učenicima omogućava lakše usvajanje jezičke materije i njeno funkcionalno povezivanje sa pojavama u svetu u kojem žive.

Svako poglavlje praćeno je odgovarajućim vežbanjima, u kojima učenik može da proveri koliko je i s koliko razumevanja savladao gradivo obrađeno u datom poglavlju. Na kraju su data i Rešenja vežbanja, koja će poslužiti učenicima da provere tačnost svojih odgovora, ali i pružiti nastavnicima veliku pomoć u radu s učenicima.

Gramatika sadrži:

  • 475 zadataka
  • 64 ilustracije
  • 103 pitanja sa margine

Nema na zalihama

Opis

Autori:Vesna Lompar, Aleksandra Antić