Srpski jezik 4, čitanka za četvrti razred gimnazije i srednjih stručnih škola | Klet

1,250.00 RSD

Udžbenik je usklađen sa propisanim programskim sadržajima, sa razvojem metodičke i književnonaučne misli i sa kompleksnim nastavnim ciljevima, i kao takav, udovoljava zahtevima savremene nastave. Omogućuje upoznavanje i sa književnim svetom širim od opsega koji Program predviđa, sa delima koja imaju veliki vaspitni i estetski značaj.

Autori su se potrudili da kroz kratka objašnjenja na marginama tekstova pruže neophodne putokaze i razjašnjenja teorijskih, kritičkih, ili pojmova opšte kulture koji olakšavaju razumevanje glavnog teksta. Objašnjenje pojmova je efektno, oslobođeno svega suvišnog i, što je veoma važno za učenike, izbegnuto je nepotrebno teoretisanje i svođenje objašnjenja na nerazumljive ili teško razumljive definicije.

Predviđeni su različiti oblici rada: individualni, po parovima i grupni rad. Pred učenike su postavljeni različiti zadaci. Pre svega, predviđeno je pisanje referata, eseja, prikaza, osvrta, podsetnika za usmeno izlaganje, kao i učešće u diskusiji o nekim vrednostima književnog dela ili o važnim pitanjima koje ono pokreće.

U Čitanci se nalazi sedam poglavlja: Smisao i zadaci proučavanja književnostiMetodologija proučavanja književnostiKnjiževno delo, čitalac, pisacČitanje i proučavanje književnih dela, Savremena književnost, Lektira, Film i književnost.

Čitanka sadrži:

  • 400 strana
  • 240 zadataka
  • 126 slika
  • 10 tabela

Nema na zalihama

Opis

Autori:Ljiljana Bajić, Miodrag Pavlović, Zona Mrkalj