Tehnika i tehnologija za 5. razred – Udžbenik | M&G Dakta

1,150.00 RSD

Udžbenik Tehnika i tehnologija 5 prilagođen je Nastavnom planu i program predmeta Tehnika i tehnologija za peti razred. Obuhvata pet nastavnih oblasti: Životno i radno okruženje, Saobraćaj, Tehnika i digitalna pismenost, Resursi i proizvodnja i Konstruktorsko modelovanje.

  1. U oblasti Životno i radno okruženje, između ostalog, dati su pojam, uloga i značaj tehnike i tehnologije, područje čovekovog rada i proizvodnje, kao i zanimanja u oblasti tehnike i tehnologije.
  2. U okviru Saobraćaja objašnjeni su uloga i istorijski značaj saobraćaja, vrste saobraćajnih sredstava, saobraćajna signalizacije, pravila i propisi, upotreba IKT tehnologija.
  3. Oblast Tehnička i digitalna pismenost, pored ostalog, obuhvata pribor za tehničko crtanje, formate crteža, razmere, tipove linija i kotiranje, zatim prenos podataka između IKT uređaja, aplikacije za digitalnu obradu slike, kreiranje dokumenta u programu za obradu teksta i internet pretragu.
  4. Resursi i proizvodnja oblast je koja nudi informacije o energiji i materijalima, upravljanju otpadom, tehnologiji prerade i obrade materijala i postupcima ručne obrade materijala.
  5. Konstruktorsko modelovanje posvećeno je izradi predmeta/modela, prikazivanju ideja, timskom radu i zaduženjima u timu.

Udžbenik je usmeren na ostvarenje ishoda kroz tekst i ilustracije.

Šifra proizvoda: 10404 Kategorije: , ,

Opis

Autori: Milan Sanader, Gordana Sanader i Natalija Diković